_MG_8123web
Philippe Van Britsom
+32(0)9 280 93 48
voornaam.naam@clusta.be
 

vervormen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het vorm geven aan metalen is niet eenvoudig. Persen, stuiken, plooien van wanden en buigen van platen en buizen zijn bekende vervormingstoepassingen. Toch ervaren heel wat bedrijven problemen om met de plooibank tot de juiste plooihoek komen. De terugvering in het materiaal en plooiformules die  geen rekening houden met materiaaleigenschappen maken het moeilijk om nauwkeurig te werken.

Profileren is  een interessante alternatieve techniek die heel wat mogelijkheden biedt. In onze dagelijkse omgeving zijn trouwens heel wat geprofileerde stukken aanwezig. Toch blijft  deze techniek wat ondergewaardeerd en zijn de mogelijkheden en veelzijdigheid onvoldoende bekend.

Naast het eenvoudig rechtlijnig plooien zijn er meer complexe technieken die de plaat omvormen tot een 3D product.  Bij procedés als dieptrekken, rubberpersen of hydroformen is het vervormingspad in elk punt van de plaat verschillend.

Clusta helpt u graag bij het selecteren van de juiste techniek in functie van materiaal, plaatdikte, machine en oppervlaktegesteldheid. Een stevig onderbouwde kennis en relevante ervaring op het vlak van vervormen houden onze blik kritisch gericht de nieuwste technologieën.