_MG_8123web
Philippe Van Britsom
+32(0)9 280 93 48
voornaam.naam@clusta.be
 

 snijden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om halffabrikaten te kunnen verwerken tot een product, moeten zij vaak gesneden worden. Fysische of thermische scheidingsprocessen maken gebruik van  warmte-inbreng en kunnen zowat alle productvormen snijden. Mechanische scheidingsprocessen gaan een bepaalde kracht uitoefenen op het plaatmateriaal.

Lasersnijden vergt een minimale warmte inbreng en haalt zeer hoge snelheden. Dit proces biedt een zeer goede snijkwaliteit die nabewerkingen nagenoeg overbodig maakt. Plasmasnijden, oorspronkelijk typisch voor RVS en aluminium, heeft zich ontwikkeld tot een economisch interessant alternatief voor het snijden van staal en andere materialen.

Zagen, doorslijpen, ponsen, knippen, omtrekfrezen zijn typisch klassieke mechanische scheidingstechnieken. Toch zijn deze bewerkingen regelmatig verantwoordelijk voor bepaalde storingen in het productieproces die hoog oplopende kosten kunnen veroorzaken.

Waterstraalsnijden is een bijzondere scheidingstechniek die zeer grote diktes materiaal en zeer complexe vormen aan kan. Er zijn geen warmte beïnvloede zones, maar water, vaak voorzien  van een abrasief oefent de kracht uit op het plaatmateriaal. Niet-abrasief waterstraalsnijden is enkel mogelijk bij minder harde materialen.  

De gepaste scheidingstechnieken selecteert u best op basis van productspecificaties, gebruikte materialen, kwaliteit van snijkanten en vorm-en maatnauwkeurigheden. Clusta denkt met u mee over de optimale scheidingsmethode voor uw product of ontwerp in functie van kwaliteitseisen en economische factoren.