_MG_8123web
Philippe Van Britsom
+32(0)9 280 93 48
voornaam.naam@clusta.be
 

oppervlaktebehandeling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor metalen als staal, RVS en aluminium bestaan typische oppervlaktebehandelingen als stralen, beitsen, passiveren, ontbramen, ontvetten, coaten, natlakken  en poederlakken en anodiseren . Sommige  oppervlaktebehandelingen gaan het oppervlak reinigen of opruwen om het voor te bereiden voor een definitieve afwerking. Voor producten met hoogstaande kwaliteitseisen staan fijne technieken ter beschikking die het oppervlak nauwelijks opruwen.

Oppervlaktebehandelingen dienen meestal als bescherming tegen corrosie of als verfraaing. Vaak gaat het om een combinatie van de twee waarbij bepaalde finishinglagen  specifieke voorbehandelingen vergen. Oppervlaktebehandelingen kunnen thermisch, chemisch of mechanisch aangebracht worden om verontreiniging te verwijderen, te beschermen tegen corrosie of de gewenste afwerking  te geven.

Clusta kan u adviseren en helpen om uit het aanbod van de verschillende oppervlaktebehandelingen een juiste keuze te maken. Daarbij is belangrijk om al van bij de conceptfase rekening te houden  met de gewenste oppervlaktebehandelingen.