_MG_8123web
Philippe Van Britsom
+32(0)9 280 93 48
voornaam.naam@clusta.be
 

hoge_sterkte_staal_kraan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hogesterktestalen zijn de staalkwaliteiten met een hogere sterkte dan de  conventionele  constructiestalen.  Op materiaalkundige vlak bieden  zij de metaalwereld de grootste opportuniteiten van de laatste decennia. De automotive sector combineert complexe vormen met  een grote crashveiligheid en een laag carrosseriegewicht dankzij het gebruik van hoge sterkte stalen.

Sterker en lichter construeren is vaak ook duurzamer en kostenefficiënter. Een dun en tegelijk erg sterk materiaal maakt aanzienlijke gewichtsbesparingen mogelijk. Lichtere auto’s, trailers, hijswerktuigen, landbouwwertktuigen werken positief op energieverbruik en levensduur van die constructies. In de bouw maakt het gebruik van hoge sterkte staal grote overspanningen mogelijk. Maar ook in andere sectoren als meubelontwerp, rekkenbouw of  machinebouw zijn de voordelen legio.

Naargelang de productiemethode van hogesterkte stalen onderscheiden we typische kwaliteiten:
   Thermogewalste soorten : S315…..S 700 MC volgens EN 10149-2
   Quenched & Tempered soorten: S460Q….S960Q volgens EN 10025-6

De hogere sterkte en goede vervormbaarheid  maken hogesterktestaal aantrekkelijk voor heel uiteenlopende toepassingen.  Voor een geslaagd gebruik van  hoge sterkte staal  moeten constructies en producten dan wel aangepast  worden om  bijvoorbeeld de verminderde stijfheid van het materiaal op te vangen. Clusta adviseert en begeleidt uw bedrijf  bij het correct implementeren  van hoge sterkte staal binnen uw productgamma.

Meer  informatie  op www.hoogsterktestaal.be