_MG_8123web
Philippe Van Britsom
+32(0)9 280 93 48
voornaam.naam@clusta.be
 

productontwikkeling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bedrijven die integrale produktontwikkeling integreren in hun ontwerptraject slagen er beter in zich te onderscheiden van hun concurrenten. Hun producten of diensten zijn beter, aantrekkelijker en soms ook goedkoper in productie. Bedrijven die productontwikkeling consequent introduceren in hun bedrijfsstrategie zijn innovatiever, genereren meer groeikansen, halen meer rendement en hebben meer uitstraling. Integrale productontwikkeling is onmiskenbaar een sterke economische factor.

Het traject van “eerste idee” tot succesvol nieuw product op de markt is een evenwichtsoefening tussen creatieve oplossingen en realistische keuzen. Het plaatje wordt nog complexer wanneer hierbij ook andere partijen uit verschillende disciplines betrokken zijn.

Hedendaagse productontwikkeling focust niet louter op de functionaliteit van een product, maar houdt ook rekening met de perceptie van een product. Het uiterlijk, het materiaal, de kleur en de vormtaal bepalen hoe gebruikers het product ervaren, hoe zij ermee omgaan  en of zij effectief bereid zijn het te kopen.

Uw Clusta adviseur stippelt mee het traject uit voor uw productinnovatie en brengt cruciale aandachtspunten en succesfactoren in kaart. Wij geven de bedrijfsleider o.a. inzicht in de methodiek om vormgevingaspecten kritisch te evalueren en effectief in te zetten voor innovatietrajecten.